fbpx
Сьогодні
15:40 30 Жов 2022

Росія має заплатити: у Офісі Президента закликали передати конфісковані активи рф Україні

У власність українського народу мають перейти всі конфісковані активи російських олігархів. Найвагомішим з усіх аргументів є страждання та загибель наших дітей і зруйновані будинки

Про це пише Рубрика, посилаючись на Twitter радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка.

"Чому досі триває дивне обговорення: що робити з конфіскованими російськими 330 млрд доларів і яхтами путінських олігархів?

Зруйновані міста та кров українських дітей мають поставити крапку в цій темі: ru-активи треба передати народу України. Годі відмовок.

Росія має заплатити", наголосив Подоляк.

Нагадаємо, що ЄС заморозив російські активи на суму понад 17 млрд євро в рамках санкцій проти рф. Комісар ЄС із питань юстиції Дідьє Рейндерс вважає, що ці гроші можна направити на відновлення України.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль, обговорюючи питання визнання США росії спонсором тероризму, заявив, що Сполучені Штати повинні знайти гібридний варіант або внести зміни до законодавства, щоб Україна могла отримати заморожені активи.

Як писала Рубрика, прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час неформального саміту Європейського союзу у Празі, запропонував поділити заморожені активи росії між Варшавою, Києвом та іншими країнами ЄС.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: