fbpx
Сьогодні
13:57 30 Жов 2022

Кубраков: Україна змушена призупинити експорт зерна через блокування росією "зернового коридора"

English version here

Фото: Міністерство інфраструктури України

У порту Одеси через призупинення зернової угоди росією заблоковано судно, зафрахтоване ООН у рамках Всесвітньої продовольчої програми

Про це пише Рубрика, посилаючись на Twitter глава Мінінфраструктури України Олександра Кубракова.

Очільник міністерства повідомив, що судно, зафрактоване ООН мало доставити 40 тисяч тонн зерна до Африки.

"Ці продукти були призначені для жителів Ефіопії, які перебували на межі голоду. Але через перекриття росією "зерновий коридор" експорт неможливий", наголосив міністр.

Довідка

Ввечері, 29 жовтня у міноборони росії заявили, що рф призупиняє участь у "зерновій угоді". Кажуть, що причиною став "теракт" щодо кораблів чорноморського флоту та цивільних суден.

І який нібито здійснила Україна з участю фахівців із Великої Британії.  У Британії відреагували на це звинувачення.

В МЗС рф уточнили, що призупинили зернову ініціативу на невизначений термін. Водночас у міністерстві сільського господарства рф заявили, що готові повністю замінити на світовому ринку українське зерно.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав інші держави вимагати від рф "припинити голодні ігри" та повернутися до своїх зобов'язань. В ООН зазначили, що вже знають про рішення російської влади й підтримують із рф зв'язок.

Президент Володимир Зеленський назвав "передбачуваними" заяви росії про вихід із "зернової угоди" і вважає, що рф ухвалила рішення про це ще у вересні.

27 жовтня в українському уряді повідомляли, що за 88 днів роботи "зернового коридору" з України попрямували 397 кораблів із вантажем у 9 мільйонів тонн агропродукції.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: