fbpx
Сьогодні
Урбан 20:53 29 Жов 2022

В Іспанії запустили найбільшу трамвайну лінію в країні з безплатним проїздом

Фото: Trambahía

В Іспанії побудували найдовший трамвайний маршрут під назвою Trambahía. 24-кілометрова лінія має 21 зупинку та обʼєднує чотири муніципалітети.

Про це повідомляє The Mayor.

Лінію будували протягом 16 років, вона обслуговуватиме 234 тисячі громадян, що живуть на відстані менш як 1000 метрів від кожної зупинки. Послуга має риси трамвая, але її масштаб імітує регіональний поїзд.

Іспанія трамвай

Фото: Trambahía

Гібридний характер Trambahía вимагав схвалення Державного агентства безпеки залізниць. Будівництво, яке розпочалось у 2006 році, переривалося бюджетними проблемами та відсутністю початкової координації з урядом, правовими конфліктами з експропріаціями та виявленням історичних артефактів. Вартість реалізації проєкту — 267 мільйонів євро.

Проїзд на трамваї буде безплатним для власників місячних абонементів до кінця 2023 року. Як повідомляє Railjournal, енергія для нового маршруту надходить із 100% відновлюваних джерел.

Запуск транспорту призведе до усунення 1,1 мільйона автомобільних поїздок щороку, скорочення викидів діоксиду вуглецю на 2600 тонн, що еквівалентно 7400 новим деревам.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: