fbpx
Сьогодні
16:02 29 Жов 2022

Австралія передасть ЗСУ 30 бронемашин

Фото: Australian Defence Magazine

Австралія передасть українській армії 30 бронеавтомобілів Bushmaster, а також приєднається до програми навчання ЗСУ.

Про це повідомляє міністр оборони України Олексій Резніков.

"Завдяки своєму австралійському колезі Річарду Марлесу за нові заходи безпеки для ЗСУ: 30 бронеавтомобілів Bushmaster. Також австралійські військовослужбовці приєднаються до британської програми навчання українських військових INTERFLEX", – написав він.

Він додав, що загальна підтримка України Австралією сягнула 655 мільйонів австралійських доларів.

Відомо, що операція Interflex – це програма загальновійськової підготовки українських військовослужбовців за програмою британського уряду. У курсі навчання – основи ведення бою, навички тактичної медицини, елементи інженерної, вогневої, психологічної та тактичної підготовки, включаючи ведення наступальних та оборонних дій в урбанізованій місцевості.

Раніше Словенія дотрималась обіцянки та передала для Збройних сил Україні 28 танків M-55.

Як писала Рубрика, прем'єр-міністр Словенії Роберт Голоб домовився із канцлером Німеччини Олафом Шольцем про передачу Україні 28 словенських танків M-55S в обмін на німецькі вантажівки.

Що це за танк M-55S?

Танки M-55S перебували на зберіганні армії Словенії.

Це модернізований радянський танк Т-55, що був розроблений наприкінці Другої світової війни.

Як зазначає "Мілітарний", багато країн, у яких на озброєнні залишилися старі радянські танки, провели їхню модернізацію. Словенія серед інших країн провела найглибшу модернізацію їх.

Покращення танків проводили спільно словенська компанія STO RAVNE та ізраїльська Elbit. Останній оновлений Т-55 було передано у збройні сили Словенії у 1999 році.

Під час модернізації на танк встановили нову 105-мілісетрову гармату з тепловим кожухом. Також була встановлена ​​активна броня, її елементи добре видно на корпусі та башті.

Система управління вогнем була покращена завдяки установці цифрового балістичного обчислювача. Окрім того, встановили новий приціл Fotona SGS-55 із лазерним далекоміром.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: