fbpx
Сьогодні
13:10 28 Жов 2022

Статистика ДТП через відключення вуличного освітлення невтішна: як пішоходу зробити себе видимим на дорозі

Обстріл військами рф критичної громадянської інфраструктури в Україні призвів до багатогодинних відключень світла, а це впливає на значне зростання дорожньо-транспортних пригод у темний час доби і нерідко з летальним кінцем

Про  це розповів заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Щоб убезпечити себе під час пересування вулицями, пішоходам радять одягати на себе чи прищеплювати на одяг, чи сумку будь-який сітловідбивальний елемент. Таким чином вони стануть помітнішими на неосвітлених вулицях.

Білошицький додав, що громадянам варто з розумінням та повною відповідальністю підійти до ситуації та одягатися переважно у світлі тони одягу. Важливо також враховувати дитячу безпеку на узбіччях та трасах.

"Їх потрібно позначати якомога вище, тому що чим нижче зростання – тим менша видимість для водія. Тому позначений сітловідбивчим елементом головний убір або верхня частина тулуба – для дітей в обов'язковому характері", – наголосив Білошицький.

Також правоохоронець вказав на те, що тільки з 10 по 23 жовтня загинув 51 пішохід, у тому числі 38 із них – у темний час доби.

"Це більш ніж на 25% більше, ніж за два попередні тижні. Тобто, можемо говорити про те, що це істотно впливає на безпеку дорожнього руху та збільшення ДТП на дорогах. Однак, вихід є і є дієві заходи, які може вжити кожен", – зауважив він.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: