fbpx
Сьогодні
17:14 28 Жов 2022

Мережа автодоріг України потерпає через війну

973 мільярдів гривень збитку мережі доріг України завдало вторгнення рф

Про це сказав перший заступник голови "Укравтодору" Андрій Івко в інтерв'ю Укрінформу.

"За орієнтовними оцінками, державній мережі доріг вже завдано шкоди на 973 млрд гривень. Звісно, це лише приблизна сума, яка стосується лише того, що вдалося підрахувати фахівцям на підконтрольній Україні території", – сказав він.

Він додав, що ця цифра збільшується фактично щодня, адже ракетні та артилерійські обстріли продовжуються та після звільнення територій фахівці служби починають обстеження стану доріг після окупації.

"Загалом інфраструктурних руйнувань зазнали 15 областей. Очевидно, що регіони, які наближені до лінії фронту, потерпіли найбільше. Тому для того, аби повною мірою оцінити шкоду, завдану росіянами, наприклад, в Луганській чи Херсонській області, потрібно звільнити окуповані регіони", – пояснив топменеджер Укравтодору.

Також підкреслив Івко, що українська інфраструктура є другою ціллю ворога після військових об'єктів.

За останніми даними, в Україні пошкоджені понад 25 тис. км доріг, з них 8,8 тис. км – державних. Також зруйновано 326 мостів та шляхопроводів, з них 140 – на автошляхах державного значення.

Водночас державне агентство автомобільних доріг очищує від наслідків бойових дій дороги державного значення та вулиці звільнених міст. Роботи вже виконали на 1440 км та забезпечили проїзд через 61 тимчасову переправу у місцях, де були зруйновані мости.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: