fbpx
Сьогодні
19:45 27 Жов 2022

В Естонії вирішили достроково припинити закупівлю російських нафтопродуктів

Уряд Естонії на засіданні, що відбулося в четвер, схвалив постанову, яка встановлює заборону на купівлю, імпорт і транспортування сирої нафти і нафтопродуктів рф, що обґрунтовується агресією росії проти України.

Про це повідомляє газета Postimees.

Таким чином, забороняється імпорт російських нафтопродуктів до завершення встановленого Європейським Союзом перехідного періоду.

"З 5 грудня транзит російської нафти і нафтопродуктів до Естонії має бути повністю припинений", – пояснював раніше в інтерв'ю Postimees міністр закордонних справ Урмас Рейнсалу.

При цьому він нагадав, що ЄС встановив поступовий перехідний період введення санкцій на імпорт і транзит російських нафтопродуктів. Він має закінчитися в лютому наступного року.

"Позиція Естонії завжди полягала в тому, що з цим потрібно покінчити якомога швидше", – додав міністр.

Довідка

За даними Міжнародного енергетичного агентства, доходи російської федерації від експорту нафти у вересні скоротилися на 17,3%, або 3,2 мільярда доларів США, порівняно із серпнем.

6 жовтня Президент України Володимир Зеленський закликав позбавити російську федерацію всіх доходів від нафтогазового сектору.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: