fbpx
Сьогодні
09:32 27 Жов 2022

Угорщина пообіцяла вилучити у шкільному підручнику з географії сторінку з пропагандою про війну в Україні

English version here

Фото: З відкритих джерел

Уряд Угорщини запевнив, що виправить провокативний зміст онлайн-підручника з географії для 8-класників, у якому російську агресію проти України висвітлюють як громадянський конфлікт, що роздмухують росія, Євросоюз та США

Про це повідомляє InfoPost.

У виданні розповіли, що скандальну редакцію підручника було затверджено ще в 2018 році. Тобто вже після початку російської агресії 2014, але ще до вторгнення 24 лютого 2022 року.

Як зазначили у InfoPost, держсекретаріат освіти випустив доручення, за яким сторінку з інформацією, яка викликала хвилю обурення, з онлайн-підручника мають вилучити.

Голова Української асоціації "Єдність" Вікторія Петровська наголосила, що державний секретаріат ще не звертався до них із проєктом нової редакції тексту.

"З розмови з представниками урядового кабінету освіти, нам видається, що до цієї частини підручника восьмикласники дійдуть у лютому-березні", зазначила вона.

Довідка

Нагадаємо, в Угорщині державний центр розробив підручник географії для 8-го класу, переповнений антиукраїнською пропагандою та брехливими фактами, здатний "запрограмувати" школярів на вороже ставлення до України.

У підручнику угорських школярів переконують, що в Україні точиться громадянська війна, до якої росія напевно не причетна.

підручник геграції, Угорщина

Фото: Скріншот

Допис супроводжується малюнком, на якому Україну розривають російський ведмідь та чоловіки в символіці США та Євросоюзу. Школярів при цьому запитують: "Кому (з них) має належати Україна?"

У відповідь в МЗС виступили з вимогою якнайшвидшого виправлення неправдивої інформації в угорському підручнику.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: