Новини

У Київській області підготували понад 700 пунктів обігріву: як працює це рішення

У селах та селищах міського типу пункти обігріву розраховані на одночасне перебування до 30 осіб, у містах – до 300 осіб.

Про це повідомляють у Київській ОВА.

У чому проблема?

Наближається зима. Через ракетні обстріли росії по містах України, цьогоріч можливі проблеми з електроенергією та опаленням у будинках українців. Потрібно максимально готуватися до відключень електрики. "Рубрика" писала про те, як підготуватися до зими. Проте не всі мають можливість це зробити, потрібна підтримка інших. 

Яке рішення? 

На час осінньо-зимового періоду в українських містах облаштують пункти обігріву. У Київській області вже встановили 754 пункти, що знаходяться в кожній із 69 громад області. Вони функціонуватимуть у період зниження температури повітря, можливого відключення електроенергії або опалення. У наявності як стаціонарні, так і мобільні пункти обігріву.

Як це працює? 

У селах та селищах міського типу пункти обігріву розраховані на одночасне перебування до 30 осіб, у містах – до 300 осіб. Вони забезпечені приладами резервного живлення, у більшості випадків – генераторами. Ці приміщення також додатково оснащені пічками, електричними обігрівачами, тепловими пушками тощо.

Наразі триває облаштування та забезпечення пунктів усім необхідним. Там відвідувачі зможуть випити гарячі напоїв, а також перекусити.

Щодо стаціонарних пунктів обігріву у Києві, наприклад, то це станції "Тараса Шевченка" й "Дарниця". З адресами та місцезнаходженням найближчого пункту обігріву можна ознайомитися в органах місцевого самоврядування.

Пункти обігріву встановлюватимуть у багатьох містах України і на деокупованих територіях. Готує точки обігріву й Укрзалізниця – їх облаштують у приміщеннях понад 30 залізничних вокзалів в обласних і районних центрах, які приймають внутрішніх переселенців. Там громадяни також зможуть отримати чай, каву, зігрітися.  

Свіжі дописи

  • Новини

Проєкт із рекрутингу до ЗСУ налічує понад 3300 актуальних вакансій: які найпопулярніші

Проєкт із рекрутингу до ЗСУ за пів року наростив обсяг вакансій до всіх родів військ,… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Стефанчук зустрівся з Ердоганом: обговорили Формулу миру та звільнення військовополонених

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у ході свого візиту в Туреччину зустрівся з президентом Реджепом… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Как влияют новости на курс криптовалют: анализ и примеры

Криптовалютная индустрия неустанно развивается и изменения, которые в ней происходят, оказывают существенное влияние на цену… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Міненерго: остаточне рішення про підвищення тарифів на електроенергію ще не прийнято

У зв'язку з сьогоднішньою ситуацією в енергосистемі, скоріш за все, тарифи на електроенергію в Україні… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Фіцо все ще оперують, він – у тяжкому стані. Замах скоїли з політичних мотивів: уряд Словаччини

Міністри оборони та внутрішніх справ Словаччини Роберт Каліняк та Матуш Шутай Ешток заявили, що прем'єр-міністр… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Харківському напрямку ворог посилив інтенсивність бойових дій

На Харківському напрямку зросла інтенсивність бойових дій, українські захисники відбили вже десять ворожих атак у… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.