fbpx
Сьогодні
14:23 27 Жов 2022

В Україні на деякі АЗС наклали штрафи за порушення порядку формування цін на пальне, - Держпродспоживслужба

Починаючи з травня поточного року Держпродспоживслужба оштрафувала АЗС на 74,7 мільйона гривень за порушення порядку формування цін на пальне

Про це повідомляє пресслужба ДПСС.

У відомстві розповіли, що виконуючи доручення прем'єр-міністра, з травня цього року, фахівці Держпродспоживслужби здійснили 851 позапланових перевірок на ринку пального.

"Встановлені порушення у 641 випадку, що становить 75% від загальної кількості здійснених перевірок", – зазначили у ДПСС.

За результатами проведених заходів прийнято 542 рішення про застосування адміністративно-господарських санкцій на загальну суму 74,7 млн гривень.

У Держпродспоживслужбі наголосили, що типовими порушеннями порядку формування є встановлення та застосування цін на пальне.

А саме: завищення граничного рівня торговельної надбавки та невиконання суб'єктами господарювання вимог постанови Кабміну в частині декларування зміни роздрібних цін на пальне.

Нагадуємо, що середня ціна на скраплений газ виросла у мережах АЗС за вихідні 21-24 жовтня виросла на 25 копійок – до 28,09 грн/л.

Як писала Рубрика, Президент Володимир Зеленський підписав закон 7668-д про внесення змін до розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо ставок акцизного податку на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: