fbpx
Сьогодні
14:49 27 Жов 2022

Мер Мелітополя заявив, що завезені російські вчителі вже почали тікати

Катастрофічно не вистачає вчителів в школах окупованого Мелітополя, адже більшість місцевих освітян не пішли на співпрацю з окупантами, а колаборанти і завезені з Росії "вчителі" вже почали тікати

Про це зазначає мер Мелітополя Іван Федоров у Telegram.

Нагадаємо, як 1 вересня стало відомо, що до окупованого Мелітополя завезли понад 500 вчителів з Росії, пообіцявши їм в майбутньому "безкоштовне житло" та "високі зарплати". І причиною завезення вчителів з РФ, зі слів мера, була відмова українських вчителів співпрацювати з ворогом.

"В 13-їй школі промивати дітям мозок російською пропагандою вже нікому: звільнились майже всі горе-"освітяни". В інших закладах в окупантів тотальна нестача кадрів. Настільки, що в 16-ій школі класними керівниками стали військовий-чеченець і студентка фейкового університету, який рашисти відкрили на базі захоплених мелітопольських вишів", – пише очільник міста.

Він зауважив, що вчителі "почули запах смаженого" і тікають.

Також Федоров подякував мелітопольським освітянам, понад 90% з яких не пішли на співпрацю з окупантами.

Нагадаємо, що раніше Рубрика писала ро те, що на Луганщину окупанти відправили понад сотню своїх вчителів для русифікації області.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: