fbpx
Сьогодні
11:57 27 Жов 2022

Депутат райради з Купʼянська постачав загарбникам молочну продукцію власного заводу, за це і був затриманий

Депутат Куп'янської районної ради Харківської області, встановив робочі та ідеологічні звʼязки з представниками рф,  під час окупації міста

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Генеральний директор молочноконсервного заводу продовжив провадити господарську діяльність та укладав із представниками «військово-громадянської адміністрації Купʼянського району» договори постачання. А також він устиг налагодити робочі звʼязки з Міністерством економічного розвитку рф щодо постачання молочної продукції на територію «ДНР».

Також на початку вересня в одному з російських пропагандистських Telegram-каналів був виставлений «звіт» про результат тісної співпраці гендиректора та окупантів.

Прокурори стверджують, що підприємець давав указівки своїм підлеглим передавати молочну продукцію для російських військових.

Під час проведення обшуку за місцем розташування заводу правоохоронці вилучили понад пів мільйона російських рублів.

Правоохоронці затримали депутата райради 25 жовтня на Харківщині. Наразі підозрюваний перебуває під вартою.

Зраднику повідомили про підозру за статтею 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає позбавлення волі на 10-12 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: