fbpx
Сьогодні
16:51 25 Жов 2022

У разі підриву росіянами Каховської ГЕС, Крим буде без води ще 10-15 років, - Данілов

У разі підриву Каховської ГЕС російськими військами, тимчасово окупований Крим залишиться без водопостачання на 10-15 років.

Про це в інтерв'ю британському телеканалу Sky News заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

"Доведеться почекати і подивитися, але якщо вони все ж підірвуть (Каховську ГЕС – ред.), то ідея водопостачання в Криму зникне років на 10-15, а може, й назавжди. Тоді виникає питання, навіщо їм Крим, якщо вони збираються залишити його без води", – сказав він.

Данілов нагадав, що російська армія замінувала Каховську дамбу «великою кількістю вибухівки».

Секретар РНБО також висловив впевненість, що допомога Великої Британії Україні продовжиться під час роботи нового прем'єра.

"Я більш ніж впевнений, що наступний прем'єр-міністр зробить те саме для нашої країни, що зробили Джонсон і Трасс, і це буде продовженням великої допомоги, яку надає народ Великої Британії", – зазначив він.

Довідка

Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, якщо рф підірве Каховську дамбу, це затримає ЗСУ на два тижні, однак Північнокримський канал і Запорізька атомна електростанція не зможуть функціонувати внаслідок спаду рівня води.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: