fbpx
Сьогодні
16:27 24 Жов 2022

Визначився новий прем'єр Великої Британії: що про нього відомо

English version here

Лідер Палати громад Великої Британії Пенні Мордонт зняла свою кандидатуру з виборів прем'єр-міністра Великої Британії та голови Консервативної партії. Таким чином, новим прем'єром стане Ріші Сунак.

Про це вона написала у Twitter.

"Ми обрали нашого наступного прем'єр-міністра. Це рішення є історичним і ще раз свідчить про різноманітність і талант нашої партії. Ріші має мою повну підтримку", – йдеться в заяві Мордонт.

За її словами, новому уряду консерваторів треба об'єднатися перед країною та новим прем'єром, щоб разом працювати на благо британців.

"Нам належить зробити велику роботу", – додала вона.

Що про нього відомо?

Батьки Сунака приїхали до Великої Британії зі Східної Африки. Обидвоє – індійського походження. Сам він народився вже в Саутгемптоні 1980 року.

Батько Сунака був сімейним лікарем NHS (національної служби здоров'я), а мама володіла власною аптекою.

Вперше до британського парламенту Ріші Сунака обрали у 2015 році й переобирали у 2017 та 2019 роках.

– Мені пощастило зробити успішну кар'єру у бізнесі. Я став співзасновником великої інвестиційної фірми, яка працює з компаніями від Силіконової долини до Бангалору. Потім я використав цей досвід, щоб допомогти невеликим та заповзятливим британським компаніям успішно розвиватися. Від роботи в крихітній аптеці моєї мами до мого досвіду створення великого бізнесу, я на власні очі бачив, як політики мають підтримувати вільне підприємництво та інновації, щоб забезпечити наше майбутнє процвітання, – розповідає Ріші Сунак.

Кандидат на посаду прем'єра навчався у Вінчестерському коледжі, Оксфордському університеті та Стенфордському університеті.

Він встиг побувати директором школи, членом правління великого молодіжного клубу, присвячував свій час освітнім програмам.

У липні 2019 року Ріші Сунака призначили головним секретарем Мінфіну Великої Британії. У лютому 2020 року став міністром фінансів і обіймав цю посаду до липня 2022 року.

У вільний час Сунак займається спортом, грає у крикет, футбол та дивиться фільми.

Як писало видання Times, Ріші Сунак став мультимільйонером у свої 25, коли працював у хедж-фонді, який заробив майже 100 мільйонів фунтів стерлінгів після зухвалої біржової ставки.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: