fbpx
Сьогодні
11:27 23 Жов 2022

У Саудівській Аравії серед пустелі розпочали будівництво міста майбутнього

Фото: Dezeen

У Саудівській Аравії розпочалося будівництво серед пустелі проєкту The Line у Неомі, "міста майбутнього"

Про це повідомляє Dezeen.

У виданні повідомили що наразі екскаватори копають широкі траншеї в пустелі для міста довжиною 170 кілометрів і висотою 500 метрів. Місто буде розраховане на проживання 9 млн осіб. Його розташування знаходмться в північно-західній провінції Табук.

Роботи також можуть показати підготовку до підземної транспортної системи, яку планується побудувати під протяжністю міста.

The Line — це один із низки проєктів, з яких складається Неом, загальною вартістю $500 млрд.

Основна його мета – створення туристичного міста з простором для роботи, розваг і життя на основі штучного інтелекту, де все буде доступним за 5 хвилин ходьби. Громадський транспорт має пов'язати будь-які точки міста за 20 хвилин.

Саудівська Аравія, будівництво міста

Фото: Dezeen

У розмові з Dezeen в ексклюзивному інтерв'ю виконавчий директор Neom з міського планування Тарек Каддумі сказав, що мегаполіс The Line "революціонізує наш нинішній спосіб життя".

Після оголошення проєкту багато людей не повірили, що проект буде реалізовано, а один коментатор Dezeen заявив: "Якщо це буде побудовано, я з'їм капелюх кожного".

Деякі експерти спростували твердження проекту про стійкість та життєздатність.

Однак кадри свідчать про те, що зараз ведуться роботи над містом.

Мегаполіс є частиною суперечливого проекту Neom.

Нагадаємо, що Спадкоємний принц і прем'єр-міністр Мухаммад бін Салман 14 жовтня провів телефону розмову з Володимиром Зеленським, де повідомив українського президента про додатковий пакет гуманітарної допомоги для України.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: