fbpx
Сьогодні
11:46 23 Жов 2022

Окупанти атакували Запоріжжя та Миколаїв "Шахедами": є руйнування та поранені

Фото: Телеграм/ Кирило Тимошенко

Російські загарбники обстрілювали Сумщину з мінометів, артилерії та "Градів", атакували Запоріжжя і Миколаїв дронами-камікадзе "Шахед"

Про це пише Рубрика, посилаючись на дані ОВА станом на 9:00 23 жовтня.

Дніпропетровщина

Уночі ворог знову завдав удару по Нікопольському районі. Обстріляв з РСЗВ та важкої артилерії Марганецьку громаду. Люди не постраждали. Масштаби руйнацій з'ясовують.

Після опівночі над Нікопольським районом українські захисники збили ворожий дрон-камікадзе "Shahed-136".

Сумська область

За минулу добу було 143 "приходи" по громадах. Загарбники нанесли:

  • 7 мінометних обстрілів (усього 72 приходи),
  • 2 артилерійських (31 приход),
  • та 1 – з реактивних систем залпового вогню "Град" (40 приходів).

Окупанти обстріляли Есманську, Юнаківську, Шалигінську, Білопільську, Путивльську, Середино-Будську громади. Детальну інформацію уточнюють.

Кіровоградська область

Уночі від уламків збитої ворожої ракети в смт Онуфріївка Олександрійського району сталося загорання.

Також пошкоджено житлові будинки, вибито вікна, пошкоджено покрівлі. Інформацію щодо пошкодження майна наразі уточнюють. Загиблих та травмованих немає.

Запорізька область

Уночі ворог атакував Запоріжжя дронами (попередньо, дронами-камікадзе "Shahed-136"), а також навколишні населені пункти – з використанням ракет С-300.

Один з дронів уразив громадську будівлю в обласному центрі. За попередньою інформацією, постраждалих немає.

Також росіяни вдарили ракетами по одному з сіл Запорізького району. Внаслідок потрапляння трьох ракет з ЗРК "С-300" пошкоджено приватні будинки та приміщення школи.

За попередніми даними постраждалих немає. Детальну інформацію уточнюють.

Харківська область

Протягом минулої доби ворог обстрілював м. Вовчанськ, а також населені пункти Чугуївського та Куп'янського районів області.

У Вовчанську пошкоджені об'єкти промислової інфраструктури, сталися пожежі. Без постраждалих. За минулу добу з пораненнями госпіталізовано одну людину. Триває розмінування деокупованих територій області.

Луганська область

Наразі, напруженою залишається ситуації в районі адмінмежі.

22 жовтня захисники відбили атаку росіян на Білогорівку. Із мінометів, ствольної та реактивної артилерії окупанти обстріляли Стельмахівку. Всього ворог 23 рази обстрілював позиції українських бійців з артилерії та мінометів.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 17 ударів. Підтверджено ураження 15 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також двох позицій зенітних ракетних комплексів ворога.

Донецька область

За даними Генштабу ЗСУ, противник не полишає спроб вести наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Бахмут, Бахмутське, Іванград, Мар'їнка, Соледар, Озарянівка, Одрадівка.

З мінометів, ствольної та реактивної артилерії ворог обстрілював Зарічне і Терни на Донеччині.

На Бахмутському напрямку – з танків та різнокаліберної артилерії в районах населених пунктів Андріївка, Бахмутське, Бахмут, Веселе, Зеленопілля, Кліщіївка, Майорськ, Курдюмівка, Озарянівка, Опитне, Соледар та Яковлівка. Інформацію щодо наслідків уточнюють.

Миколаївщина

Уночі ворог атакував Миколаївщину безпілотниками-камікадзе типу "Shahed-136". 14 з них збили на території області.

Уночі Миколаїв зазнав ворожого обстрілу ракетами типу С-300 – одна з ракет влучила у п'ятиповерховий житловий будинок, повністю зруйнувавши квартиру на п'ятому поверсі.

Також пошкоджень зазнав сусідній 10-поверховий житловий будинок – уламками та вибуховою хвилею в ньому винесло вікна, двері, понівечило балкони. Пошкоджено також теплотрасу, дитячий майданчик та кілька припаркованих авто. Попередньо, три людини отримали поранення.

Також через ворожий обстріл зруйнована складська будівля, одну людину госпіталізували. На місці влучання виникла пожежа, яку оперативно ліквідували рятувальники.

Вночі росіяни завдали удару трьома дронами-камікадзе "Shahed-136" по Шевченківській громаді – пошкоджена інфраструктура. Детальну інформацію уточнюють.

Також ворог завдав ракетного удару по Галицинівській громаді, внаслідок чого поранення отримали дві людини. Пошкоджено об'єкти інфраструктури.

Тривають обстріли території та прилеглих населених пунктів Березнегуватської громади. Зокрема, увечері 22 жовтня були обстріли чотирьох населених пунктів та їх околиць. Постраждалих немає.

Херсонська область

Тривають активні бойові дії. Ворог проводить примусову евакуацію цивільного населення. З Бериславського району та Херсона активно вивозять державні установи та майно.

Ворог атакував нещодавно деокуповані населені пункти Херсонщини: Шевченківку атакував дроном-камікадзе, а Нововоскресенське обстріляв із ЗРК С-300. Без людських втрат.

Бериславський район знов опинився під обстрілами російсько-окупаційних військ. Є поранені та загиблі мирні мешканці, зруйновано цивільну інфраструктуру.

Через влучання снаряду у склад знищено 1000 тонн зерна пшениці й трактори. У Бериславському районі ЗСУ збили ударний гелікоптер окупантів Ка-52 "Алігатор".

Відносно спокійно, без обстрілів ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Одеській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Черкаській, Полтавській, Житомирській та Київській областях.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: