fbpx
Сьогодні
15:26 21 Жов 2022

Ім'я нового прем'єра Британії назвуть 28 жовтня, – ЗМІ

У п'ятницю, 28 жовтня, Консервативна партія визначиться з новим лідером партії й главою уряду Великої Британії.

Про це повідомляє Sky News.

За даними британського телеканалу, у понеділок, 24 жовтня, стануть відомі всі кандидати на посаду глави партії, які зможуть заручитися підтримкою щонайменше ста депутатів Палати представників. Ввечері того ж дня розпочнеться голосування, поки не залишаться всього двоє кандидатів.

З вівторка по четвер триватимуть дебати між двома фіналістами.

Вже у п'ятницю, 28 жовтня, о 13 годині за київським часом закриється онлайн голосування членів Консервативної партії. Після цього буде оголошене ім'я нового лідера партії й глави уряду Великої Британії.

Довідка

У четвер очільниця британського уряду Ліз Трасс подала у відставку з посади прем'єр-міністра, яку вона обійняла 6 вересня. Трасс виконуватиме свої обов'язки до обрання нового глави уряду, що, як очікується, має відбутися наступного тижня.

Британські ЗМІ вважають головним фаворитом на посаду прем'єр-міністра колишнього канцлера скарбниці Сполученого Королівства Ріші Сунака. Серед кандидатів, які мають найбільші шанси очолити британський уряд, називають також імена лідерки Палати громад британського парламенту Пенні Мордонт, чинного міністра оборони Сполученого Королівства Бена Воллеса та колишнього прем'єр-міністра країни Бориса Джонсона.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: