fbpx
Сьогодні
18:08 21 Жов 2022

В Україні з'явиться 100 станцій моніторингу повітря, подарованих чехами. Деякі з них будуть названі на честь собак патронів

English version here

У Чехії стартував цікавий челлендж "100 станцій для чистого повітря", щоб допомогти українцям стежити за станом повітря та радіації. 

Чеська організація "Арніка" оголосила збір коштів на станції моніторингу повітря для мережі Екосіті. Всі охочі можуть подарувати кошти на цілу станцію моніторингу і назвати її на свій смак. 

"Коли прийшла війна, багато станцій було виведено з ладу. До війни мережа Екосіті налічувала приблизно 300 постійно активних станцій, а вже в травні цього року — лише 195. Тож приблизно 100 станцій було зруйновано, і ми хочемо повернути їх українцям, щоб вони могли отримувати інформацію про радіаційний фон та хімічне забруднення. Це — причина, через яку ми почали нашу компанію в Чехії з фандрайзингу коштів для закупівлі нових станцій для України", — пояснює координаторка проекту "Чисте повітря для України" Марцела Черноцова.

З початку війни було відновлено вже 40 станцій, а нова фандрейзингова кампанія "100 станцій для чистого повітря" розпочалась лише два тижні тому, але гроші зібрали вже на три нові станції моніторингу повітря.

"Якщо ви робите внесок та купуєте нову станцію, ви можете дати їй ім'я. Я також зробила внесок, купила станцію, та назвала її на честь свого собаки — Аслан", — каже Марцела. Здається, що називати станції громадського моніторингу на честь собак — це новий тренд. Друга станція отримала ім'я Коперникус, третя — Страката, і всі вони — на честь собак.

В Україні з'явиться 100 станцій моніторингу повітря, подарованих чехами. Деякі з них будуть названі на честь собак патронів

Аслан, пес Марцели, який подорожує разом із хазяйкою всім світом та обожнює хайкінг

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: