Президент закликає Європу максимально прискорити надання Україні систем ППО

Зеленський розповів, що деякі країни ЄС уже підтвердили свою участь у цій роботі, та закликав їх "максимально прискорити" реалізацію рішень.

"Звертаюся зараз до Франції, Італії, до інших наших партнерів, і не тільки в Європі, а й у Сполучених Штатах Америки. Не тільки до тих, хто виробляє ППО й ПРО, а й до тих, хто має необхідні системи. Що захищеніше українське небо, то стабільнішим буде життя в усій Європі. Ми маємо це забезпечити", – наголосив Президент.

Він пояснив, що нині відбувається нова ескалація в російському терорі й це потребує нових кроків у відповідь – швидких і солідарних, які захищатимуть як українців, так і всіх європейців.

Зеленський зауважив, зокрема, що європейські газові сховища заповнені, проте в Європі досі залишається дуже серйозний виклик цінової кризи, яку росія розпалила й підживлює, щоб спровокувати соціальну напругу в країнах ЄС. За його словами, це прорахований тиск рф на сімейний бюджет кожної європейської родини.

Крім того, Президент нагадав, що атаками російських крилатих ракет та іранських ударних дронів зруйновано понад третину енергетичної інфраструктури України, тому українська сторона не може експортувати електрику в Європу. У цьому зв'язку він також наголосив, що таким чином росія провокує нову хвилю міграції українців у ЄС.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Свіжі дописи

  • Новини

Найманці з Непалу масово дезертирують з російської армії, – розвідка

Найманці з Непалу, які прибули воювати проти України в лавах російської армії, масово дезертирують. При… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Міноборони співпрацюватиме з однією з найбільших супутникових компаній щодо обмеження зйомки території України

Представники Міністерства оборони України зустрілись з однією з найбільших світових компаній у сфері супутникової зйомки.… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Умєров провів розмову з міністром оборони Ірландії: обговорили ситуацію на фронті й будівництво фортифікацій

Міністр оборони Рустем Умєров під час телефонної розмови із віцепрем’єр-міністром, міністром оборони та міністром закордонних… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

З початку війни в Україні від вибухівки постраждали 669 людей, з них 78 – діти, – ДСНС

Речник Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) України Олександр Хорунжий поінформував, що від початку повномасштабної війни в… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Браже: є країни, які вже надали Україні зброю з дозволом бити по території рф

Україна отримала від деяких партнерів західну зброю із дозволом бити по російській території. Про це… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Грошові активи, нерухоме майно та земельні ділянки ексміністра освіти Табачника передали в управління держави

Фонд державного майна отримав у розпорядження гроші та нерухомість скандального колишнього міністра освіти України Дмитра… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024

Цей сайт використовує Cookies.