fbpx
Сьогодні
21:24 20 Жов 2022

Президент закликає Європу максимально прискорити надання Україні систем ППО

Зеленський розповів, що деякі країни ЄС уже підтвердили свою участь у цій роботі, та закликав їх "максимально прискорити" реалізацію рішень.

"Звертаюся зараз до Франції, Італії, до інших наших партнерів, і не тільки в Європі, а й у Сполучених Штатах Америки. Не тільки до тих, хто виробляє ППО й ПРО, а й до тих, хто має необхідні системи. Що захищеніше українське небо, то стабільнішим буде життя в усій Європі. Ми маємо це забезпечити", – наголосив Президент.

Він пояснив, що нині відбувається нова ескалація в російському терорі й це потребує нових кроків у відповідь – швидких і солідарних, які захищатимуть як українців, так і всіх європейців.

Зеленський зауважив, зокрема, що європейські газові сховища заповнені, проте в Європі досі залишається дуже серйозний виклик цінової кризи, яку росія розпалила й підживлює, щоб спровокувати соціальну напругу в країнах ЄС. За його словами, це прорахований тиск рф на сімейний бюджет кожної європейської родини.

Крім того, Президент нагадав, що атаками російських крилатих ракет та іранських ударних дронів зруйновано понад третину енергетичної інфраструктури України, тому українська сторона не може експортувати електрику в Європу. У цьому зв'язку він також наголосив, що таким чином росія провокує нову хвилю міграції українців у ЄС.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: