fbpx
Сьогодні
14:13 19 Жов 2022

Як діяти, якщо повітряну тривогу оголосили до початку занять у школі: рішення від КМДА

Також КМДА дає рекомендації, що робити учасникам освітнього процесу після оголошення завершення повітряної тривоги.

Про це інформує Рубрика з посиланням на Київську міську держадміністрацію.

У чому проблема? 

Через загрозу ракетних обстрілів росії заклади освіти Києва з 17 жовтня працюють у змішаному форматі: доступні як онлайн, так і офлайн-форми навчання. Проте ніхто не може знати, де його застане повітряна тривога. Особливо це стосується дітей, які їдуть чи йдуть на очні заняття, або навіть ще не вийшли з дому. Що робити у таких ситуаціях?

Яке рішення?

Департамент освіти і науки КМДА розробив алгоритм дій для учасників освітнього процесу на випадок, якщо повітряну тривогу оголосили до початку навчання.

Як діяти, якщо повітряну тривогу оголосили до початку занять у школі

Як це працює?

Що потрібно робити під час оголошення сигналу "Повітряна тривога!" перед початком освітнього процесу:

  • Працівники закладів освіти, діти/учні, які під час оголошення сигналу "Повітряна тривога!" перебувають вдома або у дорозі до закладу освіти, мають терміново прослідувати до найближчого укриття.
  • У разі оголошення сигналу "Повітряна тривога!" під час прийому/приходу дітей/учнів до закладу освіти, вони, разом із працівниками закладу та батьками або іншими супроводжуючими особами, терміново переходять в укриття закладу освіти.
  • Під час повітряної тривоги, після того, як всі учасники освітнього процесу перейшли в укриття, діти/учні до закладів освіти не приймаються до оголошення сигналу "Відбій повітряної тривоги!".

Що робити після надходження сигналу "Відбій повітряної тривоги!":

  • Заклади загальної середньої та позашкільної освіти після відбою тривоги продовжуватимуть освітній процес (у цей день) у дистанційному форматі. Онлайн-навчання має розпочатися не пізніше, ніж через годину після відбою повітряної тривоги.

Адміністрація закладу приймає рішення щодо організації освітнього процесу та його режиму, про що оперативно інформуватиме працівників, учнів, батьків.

  • Заклади дошкільної освіти розпочинають роботу не пізніше, ніж через годину. Рішення приймає адміністрація закладу, про що інформує працівників та батьків.
  • Якщо дитина/учень перебуває в укритті закладу освіти під час сигналу "Повітряна тривога!", батьки можуть її забрати лише після надходження сигналу "Відбій повітряної тривоги!".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: