fbpx
Сьогодні
22:07 19 Жов 2022

росіяни можуть закрити єдиний евакуаційний коридор через оголошення путіним "воєнного стану"

Запровадження президентом рф путіним "воєнного стану" може ускладнити евакуацію українців з тимчасово захоплених територій.

Про це повідомив начальник Запорізької ОВА Олександр Старух у Телеграмі.

"Дії загарбника призведуть до гуманітарної катастрофи, бо через мобілізацію громадян України до лав російського війська ворог, скоріше за все, зачинить єдиний евакуаційний коридор. Ще більше, для жителів захоплених територій опалювальний сезон не розпочнеться, тому багато людей стануть заручниками терористичного режиму", – йдеться у повідомленні.

В ефірі телеканалу "Еспресо" Старух повідомив, що наразі з тимчасово непідконтрольних Україні територій Запоріжжя через блокпости у Василівці на день загарбники пропускають не більше 180-200 людей. Повна заборона на виїзд означатиме, що мешканці Енергодара і Дніпрорудного, де немає приватного сектору, без центрального опалення залишаться в холодних оселях.

Також Старух вважає, що дії держави-терориста можуть призвести до знищення однієї з ГЕС на Дніпрі та неконтрольованого спуску великих об'ємів води. Хоча на цей випадок вже розроблені відповідні плани, аби мінімізувати наслідки та зберегти життя людей, варто розуміти, що пошкодження цих гребель несе небезпеку для технологічних процесів на Запорізькій АЕС, йдеться у повідомленні.

Довідка

19 жовтня президент рф путін підписав указ про воєнний стан на тимчасово окупованих територіях України – маріонеткових «днр» і «лнр» та захоплених російською армією частинах Херсонської і Запорізької областей, а також указ про заходи, які вживаються у зв'язку з цим.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: