fbpx
Сьогодні
15:05 19 Жов 2022

Президент рф путін заявив про введення воєнного стану на анексованих територіях України

Президент росії володимир путін оголосив про рішення запровадити воєнний стан в чотирьох анексованих  областях України

Про це повідомляють пропагандистські російські ЗМІ.

Путін заявив, що вводить воєнний стан в окупованих Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях.

"Мною підписано указ про введення воєнного стану в цих чотирьох суб'єктах російської федерації. Він негайно буде направлений на затвердження до Ради Федерації. Про ухвалене рішення проінформована і Державна Дума", наголосив путін.

путін, оголошення воєнного стану

Таку заяву він зробив під час засідання Ради безпеки рф.

"Запровадити 20 жовтня 2022 р. з нуля годин на територіях "Донецької народної республіки", "Луганської народної республіки", Запорізької та Херсонської областей воєнний стан", написано у незаконному указі.

У документі також йде мова, що "за потреби у росії під час дії воєнного стану можуть застосовуватися інші заходи, передбачені Федеральним конституційним законом від 30 січня 2002 р. № 1-ФКЗ "Про воєнний стан"".

Довідка

28 вересня окупаційні адміністрації Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей відзвітували про остаточні підсумки "референдумів про приєднання до росії".

30 вересня відбулася так звана "церемонія підписання договорів про вступ до складу росії нових територій".

2 жовтня Конституційний суд рф схвалив пакет документів про "прийняття" окупованих "днр", "лнр", Херсонської та Запорізької областей до складу росії, навіть призначили "вибори" в "парламенти" на 2023 рік.

Раніше президент Володимир Зеленський повідомив, що після проведення так званих "референдумів" на окупованих територіях переговори з президентом рф володимиром путіним стануть неможливими.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: