fbpx
Сьогодні
16:02 18 Жов 2022

Верховна Рада скасувала призов на строкову службу під час війни: що відомо

Верховна Рада України ухвалила законопроєкт про скасування призову під час війни

Про це йде мова на сайті ВРУ.

Народні депутати ухвалили за основу і в цілому законопроект №8109 "Про внесення зміни до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо особливостей призову на строкову військову службу та діяльності призовних комісій під час дії воєнного стану".

Зазначимо, що законопроект підтримали 318 народних депутатів.

Даний законопроект було включено до порядку денного в день голосування і розглянуто за скороченою процедурою. Ініціатором законопроекту виступив президент України Володимир Зеленський.

Згідно ухвалених змін, під час дії воєнного стану призов на строкову військову службу проводитись не буде.

Водночас закон передбачає створення призовних комісій для розгляду питань щодо організації медичного огляду осіб, які перебувають на військовому обліку. А саме:

  • організації і проведення медичного огляду осіб, які перебувають на військовому обліку призовників та досягли 27-річного віку, взяття їх на військовий облік військовозобов'язаних або виключення з військового обліку;
  • направлення призовників, які виявили бажання вступити до вищих військових навчальних закладів або військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти, для проходження випробувань та складання вступних іспитів або прийняття рішення про відмову в такому направленні.

Нагадаємо, що 15 серпня у Верховна Рада продовжила дію воєнного стану в Україні на 90 діб – до 21 листопада 2022 року. Також Рада затвердила указ президента про продовження строку проведення загальної мобілізації.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: