fbpx
Сьогодні
10:58 18 Жов 2022

В Іспанії десятки кораблів зі скрапленим газом не мають можливості розвантажитись: що трапилося

English version here

Фото: Euractiv

Біля берегів Іспанії десятки суден зі скрапленим природним газом курсують, не маючи можливості розвантажитися

Про це пише Euractiv.

У виданні зазначили, що Європа наразі стикається з перебоями у постачанні енергоносіїв через російську агресію в Україні. А тому шукає альтернативні джерела постачання, включаючи LNG.

Проте, як пишуть в Euractiv, прибуття численних вантажів палива виявило брак "регазифікаційних" потужностей в Європі.

Адже заводи, які перетворюють охолоджене паливо назад в газ, на даний момент працюють на максимальній межі.

Якщо це питання не вирішать у найближчому майбутньому, то ці судна можуть почати шукати альтернативні порти за межами Європи для розвантаження свого вантажу.

За даними трейдерів, аналітиків і джерел на LNG -терміналах, 17 жовтня біля берегів Іспанії і в Середземному морі дрейфують понад 35 суден.

Вони завантажені газом, причому щонайменше вісім суден стоять на якорі тільки в Кадиській затоці.

Цього тижня Іспанія пропонує лише шість слотів на своїх регазифікаційних терміналах для вантажів, повідомило джерело в галузі.

Це становить менше п'ятої частини від кількості суден, що стоять в черзі біля її берегів. Всього в країні шість терміналів.

У заяві, опублікованій пізно ввечері в понеділок, національний оператор газової мережі Іспанії Enagas заявив, що йому, можливо, доведеться відмовитися від розвантаження через брак потужностей на своїх терміналах.

Він додав, що високий рівень зайнятості на регазифікаційних заводах країни, як очікується, збережеться щонайменше до першого тижня листопада.

Нестача регазифікаційних заводів або трубопроводів, що з'єднують країни, які мають такі потужності, з іншими європейськими ринками, означає, що LNG, який плаває у відкритому морі, не може бути використаний.

Іспанія має найбільші регазифікаційні потужності в Європейському Союзі, на її частку припадає 33% всього LNG і 44% потужностей зі зберігання LNG.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: