fbpx
Сьогодні
18:19 18 Жов 2022

НАТО має спростовувати брехню росіян про участь Альянсу у війні, – представниця США

English version here

російська влада намагається поширювати брехливі наративи про нібито участь НАТО у війні рф проти України.

Про це заявила у вівторок постійна представниця США при НАТО Джуліан Сміт на Берлінському зовнішньополітичному форум, передає "Укрінформ".

"Прикро, що росіяни доволі успішно просувають цілу низку фальшивих наративів і неправди щодо ролі НАТО в Україні. Вони б нічого не хотіли більше, ніж мати можливість вказати на якийсь випадок безпосередньої участі НАТО в цьому конфлікті. Але ми твердо стоїмо на тому, що не дозволимо цьому статися", – сказала вона.

За словами Сміт, союзники з НАТО домовилися ще на початку повномасштабної війни, що не дозволять, аби Альянс став стороною конфлікту.

"Це рішення було прийнято дуже рано, і я не бачу жодних тріщин у єдності щодо цієї політики", – додала вона.

Водночас індивідуально майже всі країни надають гуманітарну, економічну та безпекову допомогу Україні, хоча саме НАТО не координує цю допомогу і не надає її, підкреслила Сміт.

"Ми не відправляємо війська НАТО в Україну. Там немає командувачів НАТО, в Україні немає нічого, що стосується активів НАТО, і я не очікую, що це зміниться", – наголосила вона.

Проте, за її словами, "час від часу в різних куточках ви чуєте, як країни ставлять запитання, які відображають російську брехню: чи є НАТО на місцях? Чи надає НАТО летальну підтримку? Чи винне НАТО в цій війні?".

Сміт зазначила, що союзники з НАТО мають роз'яснювати іншим країнам, "чи мають ці російські неправдиві твердження якесь відношення до дійсності".

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: