fbpx
Сьогодні
18:29 16 Жов 2022

Глава МВС Сербії заявив, що його країні не місце в ЄС, а "дружба з рф є найважливішою"

Міністр внутрішніх справ Сербії Александар Вулін заявив, що його країні слід якомога швидше визнати, що Європейський Союз (ЄС) «не хоче» приймати її і що Сербії там «не місце». Водночас, на його думку, «дружба з росією є найважливішою».

Про це він сказав в інтерв'ю сербському виданню Večernje Novosti.

«Питання не в тому, чи хочемо ми приєднатися до ЄС, а в тому, чи хоче ЄС Сербію. Судячи з шаленого шантажу, якому вони нас піддають, щоб визнати Косово, скасувати Республіку Сербську та ввести санкції проти росії, вони нас не хочуть», — сказав Вулін.

На його думку, «чим швидше ми (серби — ред.) визнаємо, що вони (ЄС — ред.) не хочуть нас і що нам там не місце, тим краще нам буде», а відносини щодо ЄС, за його словами, — «це питання не емоцій, а раціональних рішень».

Вулін вважає, що ЄС як альянс «відходить у минуле», оскільки з «втратою політичної незалежності» країни Євросоюзу «стали територіями, а не державами».

Глава МВС Сербії також заявив, що для його країни «дружба з росією є найважливішою і що без неї Сербія ризикує фізично зникнути».

«Ніхто, хто любив росію, не ненавидів Сербію, але кожен, хто ненавидів росію, ненавидів і Сербію. Відносини з рф, Китаєм та іншими вільними країнами, які приймають нас без шантажу та умов, — майбутнє Сербії. Чому ми маємо бути географічно частиною будь-якого альянсу?» — резюмував Вулін.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: