fbpx
Сьогодні
Фото 15:38 15 Жов 2022

Полк "Азов" - янголи Маріуполя: У Києві проходить виставка, присвячена загиблим захисникам міста

У столиці України на Софіївській площі відкрилася виставка "Полк "Азов" – янголи Маріуполя", яка присвячена полеглим захисникам міста

Про це повідомили в Асоціації родин захисників "Азовсталі".

Вона розпочала свою роботу 14 жовтня та триватиме до 14 листопада.

В Асоціації повідомили, що експозиція складається з інформаційних табличок, на яких розміщено фото та коротка біографія кожного полеглого захисника міста Маріуполь.

Янголи Маріуполя - виставка

"Візит кожного з нас на цей захід – найменше, чим ми можемо підтримати родини захисників Маріуполя", – кажуть в "Асоціації".

Загалом на виставці висвітлено 154 історії. Зазначено також, що найменшому захисникові було 18 років, найстаршому – 63 роки.

Янголи Маріуполя - виставка

Ініціаторкою виставки виступила мама одного з азовців – Віра Литвиненко.

Втілили задум родини полеглих героїв полку "Азов" за підтримки Міністерства у справах ветеранів, Київської міської державної адміністрації та Асоціації родин захисників "Азовсталі".

Янголи Маріуполя - виставка

Віддати шану побратимам і підтримати їхні родини також прийшли й азовці, яких визволили з полону.

Також виставка відкрилася в Хмельницькому. Її організувала дружина загиблого воїна Тамара Яніна. Раніше такі експозиції були представлені в Полтаві та Черкасах. Їх збираються провести й в інших містах України.

"Запрошуємо кожного українця завітати на неї та віддати шану Героям, які поклали свої життя за український Маріуполь", – написали в Асоціації родин захисників Азовсталі.

Нагадаємо, що 14 жовтня наша держава вчергове відзначала День захисників і захисниць України, і надважливо було у цей день згадати про тих героїв, які віддали за нашу країну найдорожче – свої життя", кажуть організатори.

Фото: Асоціація родин захисників "Азовсталі"

Довідка

Як повідомляла Рубрика, Україні вдалося звільнити з російського полону 215 людей.

200 українських військових обміняли на кума путіна Віктора Медведчука, який "вже дав усі можливі свідчення слідству".

5 командирів з "Азовсталі" обміняли на 55 російських військових, які "не мають для нас жодного інтересу". Звільнені командири наразі перебувають у Туреччині під гарантіями захисту та безпеки президента Реджепа Ердоганаю Там вони залишаться до кінця війни.

Крім того, 10 полонених іноземців росія відпустила до Саудівської Аравії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: