fbpx
Сьогодні
10:47 15 Жов 2022

У МАГАТЕ заявили, що на Запорізькій АЕС відновили резервне живлення

У Запорізькій області українським інженерам вдалось відновити резервне живлення до ЗАЕС

Про це заявив Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі у заяві МАГАТЕ.

"Українським інженерам вдалося відновити резервне живлення Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС), що стало надзвичайно необхідним після того, як станція двічі за останній тиждень втратила повний доступ до зовнішньої електроенергії", написано у повідомленні.

Гендиректор підтвердив, що до атомної станції також доставили пальне сімома вантажівками для роботи дизельних генераторів.

Гроссі зазначив, що п'ять вантажівок прибули із Запоріжжя, а ще дві – з території, яку контролює рф.

Наразі на станції пального має вистачити для роботи дизельних генераторів щонайменше на десять днів у разі втрати зовнішнього живлення.

Також у заяві додали, що коли підключення ЗАЕС до високовольтної лінії було тимчасово припинено в суботу та знову в середу через пошкодження, спричинені обстрілами, станції довелося покладатися на свої аварійні дизельні генератори для електроенергії, поки лінію не відновили.

"Працюючи в дуже складних умовах, експлуатаційний персонал Запорізької атомної електростанції робить все можливе, щоб зміцнити її крихку ситуацію за межами майданчика.

Відновлення резервного підключення до електропостачання є позитивним кроком у цьому плані, навіть незважаючи на те, що загальна ситуація з ядерною безпекою та безпекою залишається нестабільною", – сказав генеральний директор Гроссі.

Довідка

До конфлікту ЗАЕС мала доступ до мережі через чотири високовольтні лінії електропередач, але три з них стали жертвами бойових дій.

Резервні лінії електропередач, що пропонують непрямий доступ до електромережі, також були відключені в останні тижні.

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергетики Рафаель Гроссі позитивно оцінює підсумки останніх консультацій із Україною та рф щодо створення зони безпеки навколо ЗАЕС.

Нагадаємо, що 12 жовтня внаслідок ракетного обстрілу російськими військами була пошкоджена підстанція "Дніпровська" у Дніпропетровській області, відтак Запорізька АЕС залишилася знеструмленою.

Згодом на Запорізькій АЕС відновили зовнішнє постачання електроенергії після пошкодження росіянами підстанції "Дніпровська".

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: