fbpx
Сьогодні
14:47 14 Жов 2022

Варшавський метрополітен допоможе Київському у модернізації вагонів підземки

Варшавський метрополітен допоможе Київському у модернізації поїздів 81-ї серії, які використовуються в метро столиці України.

Про це пише TVN24 з посиланням на заяву мерії.

Зазначається, що представники перевізників обох столиць вже обговорили співпрацю.

Так, Варшава допоможе у модернізації вагонів у потягах 81-ї серії – вагони цієї серії та складники до них виробляються в Росії.

"Зі зрозумілих причин українська компанія хоче стати незалежною від поставок з Москви. Варшавський метрополітен також використовує подібний парк, тому представники Київського метрополітену звернулися до Варшави – з проханням про підтримку", – йдеться у повідомленні.

Наразі Варшавське метро має 22 потяги серії 81.

"Вони не ідентичні одиниці тим, що використовуються в Києві – колія рейок у Польщі трохи вужча. Однак, за винятком ширших колісних осей, поїзди дуже схожі. Тому представники варшавської компанії заявили про підтримку в постачанні запчастин, а також про допомогу в обміні знаннями та досвідом, необхідними для модернізації українських поїздів", – додає видання.

Читайте ежедневную хронику войны от "Рубрики" — важнейшие новости обороны от российской агрессии и решения для победы собраны здесь.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: