fbpx
Сьогодні
17:54 13 Жов 2022

Вибух на Кримському мосту: в роcії перед переправою скупчилося вже понад 1000 вантажівок

У Краснодарському краї рф перед Керченською переправою скупчилося в заторі понад 1000 вантажних машин, які очікують відправки в окупований Крим після вибуху на Кримському мосту.

Про це повідомляє "Кавказ Реалії".

Зазначається, що окупаційна влада АРК пропонує водіям сухопутний маршрут під супроводом ДІБДР – він пролягає через анексовані напередодні українські території.

За даними оперативного штабу Кубані, у Темрюкському районі задіяно 10 нових стоянок, які можуть вмістити 2300 машин. У черзі видають гречку з тушонкою і гарячий чай.

Як заявив так званий "глава" окупованого Криму Сергій Аксьонов, середній час очікування в черзі становить 3-4 дні.

Зараз на переправі працюють чотири пороми, які вміщують до 90 вантажних машин і до 300 осіб. Кубанська влада стверджує, що з 8 жовтня до ранку 13 жовтня в обидва боки перевезли вже 9 тисяч осіб і 1,8 тисячі машин.

При цьому водіям запропонували альтернативний спосіб доставки вантажів з півострова – сухопутним шляхом через окуповані Запорізьку і Донецьку області України в Ростовську: маршрут включає міста Джанкой, Мелітополь, Бердянськ, Маріуполь, Новоазовськ і Таганрог.

Його протяжність – близько 387 км. Аксьонов заявив, що колони вантажівок супроводжує ДІБДР – учора, за словами чиновника, таким шляхом висунулася вже третя колона.

Довідка

Вибух на Кримському мосту стався вранці 8 жовтня. За версією слідства рф, вибухнула вантажівка з вибухівкою. Унаслідок цього обвалилася частина мосту і загорівся потяг, навантажений паливом.

путін назвав цей вибух терактом і заявив, що його виконавці та замовники – спецслужби України.

Офіційний Київ неодноразово заявляв про те, що вважає міст легітимною військовою ціллю, оскільки Крим – це суверенна територія України, проте те, що сталося, офіційно не коментував.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: