fbpx
Сьогодні
11:56 12 Жов 2022

Може врятувати життя: в ДСНС розповіли, як буде працювати нова система сповіщення

23 вересня Державна служба з надзвичайних ситуацій завершила тестування нової системи сповіщень про загрози для життя Cell Broadcast, які надходили на смартфони українців. І зараз її будуть використовувати для інформування населення.

Про це повідомив речник ДСНС Олександр Хорунжий в ефірі телемарафону.

«Система сповіщення буде працювати не тільки під час повітряних тривог, але і під час небезпек природного, екологічного та техногенного характеру. Вона важлива і показує свою ефективність в країнах Заходу. Тому вона точно буде застосовуватися», – повідомив він.

Олександр Хорунжий закликав громадян ввімкнути функцію отримання повідомлень, бо наразі це вкрай важливо, та наголосив, що крім самого сповіщення про небезпеку ДСНС буде надсилати короткі поради, які допоможуть зорієнтуватися в небезпечній ситуації.

«Ця система дуже зручна тим, що повідомлення приходить поверх усіх відкритих вікон і супроводжується звуковим сигналом. Людина точно його побачить і знатиме як діяти. Ми співпрацюємо з усіма національними операторами мобільних мереж і зараз іде робота над тим, щоб повідомлення отримували власники старих моделей телефонів», – повідомив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: