fbpx
Сьогодні
21:16 11 Жов 2022

Зеленський заявив, що росія має бути виключена з організації ЮНЕСКО

Фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський наголосив, що росія не має права головувати в Комітеті Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, бо це знецінює саму інституцію, та закликав виключити її з усіх органів ЮНЕСКО і з самої організації.

Про це він сказав у зверненні до учасників 215-ї сесії Виконавчої ради ЮНЕСКО.

"Скажіть, будь ласка, чому представники росії досі серед вас? Що вони роблять у ЮНЕСКО? Як взагалі можуть бути в ЮНЕСКО представники держави-терориста, яка пишається тим, які руйнування спричиняє в іншій країні?", – сказав Зеленський.

Водночас він подякував ЮНЕСКО за підтримку України в цей час і за всі принципові заяви, які були зроблені на захист України і культури від російської агресії.

"Але все ж потрібні нові кроки – кроки, які росія відчує. Держава-терорист точно не має права головувати в одному з ключових органів з охорони культурної та природної спадщини – Комітеті Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Таке російське головування знецінює саму інституцію – її вагу, її репутацію. Не можна віддавати росії на знищення авторитет ЮНЕСКО. Держава-терорист має бути виключена з усіх органів ЮНЕСКО і з самої організації. Хай це буде історичним прикладом для всіх у світі, що ніхто не стане терпіти ворога культури, ворога історії, ворога освіти, ворога науки", – сказав Зеленський.

Він додав, що "на жаль, таким є вибір росії – протиставити себе всьому, що має значення для людства. Це її свідомий вибір".

Довідка

10 жовтня російська федерація здійснила масований ракетний удар по всій території України. Лише за ранок були випущені більше 80 крилатих ракет й 24 безпілотники.

Унаслідок ворожих обстрілів постраждали об'єкти критичної інфраструктури, в окремих областях почалися перебої з електропостачанням та мобільним зв'язком.

11 жовтня рф знову вдалася до масованих обстрілів інфраструктурних об'єктів України.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: