fbpx
Сьогодні
16:13 11 Жов 2022

У Львівській області за 2 дні ворожі ракети знищили 4 ТЕЦ

У Львівській області після ракетних обстрілів 10 та 11 жовтня знищені чотири теплоелектростанції, які не лише забезпечували область, а й експортували енергію.

Про це під час пресбрифінгу в медіацентрі "Україна" у Львові повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, передає "Укрінформ".

"Основний удар прийшовся по енергетичній інфраструктурі. На даний момент уражено чотири станції "Укренерго", які були обстріляні вчора, а сьогодні дві з них зазнали повторних атак. Якщо відверто, то з них нічого не лишилося. Вони відігравали важливу роль не тільки в забезпеченні електрики на Львівську область, а також на експорт за кордон", – сказав Козицький.

Зі слів начальника ОВА, на вчорашній день 1040 населених пунктів було без електрики, водопостачання, були перебої з Інтернетом і мобільним зв'язком.

На сьогоднішній ранок більше 95% області знову підключили до енергопостачання. Живлення було відновлено лише завдяки роботі працівників Укренерго і Обленерго. Внаслідок повторних ударів, під час яких три російські ракети досягли цілі, відновлені зв'язки були знову розірвані, а самі станції знищені.

Наразі 30% Львова знову без світла.

Довідка

11 жовтня армія рф завдала ракетних ударів по критичній інфраструктурі Львівської області. Три ворожі ракети влучили в ТЕЦ.

10 жовтня війська російської федерації здійснили масовану ракетну атаку по всій території України.

У Львові був зафіксований вибух на об'єкті критичної інфраструктури, частина міста залишилася без світла і гарячої води.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: