fbpx
Сьогодні
15:25 10 Жов 2022

В Україні внаслідок ракетних ударів рф постраждали 74 людини, – Ляшко

В Україні у понеділок вранці внаслідок ракетних ударів з боку росії постраждали, за попередньою інформацією, 74 людини.

Про це повідомив міністр охорони здоровя Віктор Ляшко в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

"Сьогодні внаслідок чергового терористичного акту рф є значна кількість потерпілих. Ми говоримо про оперативну інформацію, на жаль, щохвилини цифри оновлюються, і у невтішну сторону. Маємо постраждалих 74 пацієнти, з них, як надійшла інформація, 5 летальних випадків. Серед потерпілих є одна дитина з легкими ступенями ураження, поки що", – сказав Ляшко.

За даними міністра, найбільше постраждалих у Києві – 61 людина, 11 на Дніпропетровщині, двоє на Сумщині.

"Цифри постійно оновлюються", – додав він.

Він зазначив, що система охорони здоров'я, екстрена медична допомога працюють в усіх регіонах, "швидка" одразу виїжджає на всі події і надає меддопомогу безпосередньо на місці, пацієнтів госпіталізують у разі середніх та важких уражень.

Також, як повідомив міністр, надійшла інформація про відсутність електрики в декількох регіонах, зокрема про відсутність електропостачання в деяких закладах охорони здоров'я.

"На щастя, всі заклади там забезпечені дизель-генераторами, лікарні продовжують працювати. Зокрема, інформація з Сум, Полтави, Харкова, Чернігова, Дніпра, також Київська область, де на генераторах працюють як лікарні, так і підстанції екстреної меддопомоги", – сказав Ляшко.

Також через ранкову атаку пошкоджено три заклади охорони здоров'я, всі – в столиці, додав він.

"За попередньою інформацією, у нас є три пошкоджених заклади охорони здоров'я, всі вони в столиці. Дві лікарні для дорослих і одна для дітей. Зараз оцінюємо ступінь пошкоджень і потенційну можливість надавати меддопомогу в цих закладах ", – сказав Ляшко.

Довідка

російські війська вранці 10 жовтня завдали ракетних ударів по українських містах. Загалом було випущено 83 ракети.

ДСНС раніше інформувала про 9 загиблих та 36 постраждалих.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: