fbpx
Сьогодні
18:48 09 Жов 2022

ЗСУ відбили наступи росіян і завдали 9 авіаударів по ворогам, — Генштаб

У неділю, 9 жовтня, українські захисники не дали окупантам просунутися у східних областях. При цьому вони нанесли дев'ять успішних авіаударів по росіянах.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Ситуація на окремих напрямках:

  • На Волинському та Поліському напрямках обстановка залишається без суттєвих змін.
  • На Сіверському напрямку зафіксовано обстріли з мінометів та ствольної артилерії в районах населених пунктів Миропілля, Мезенівка, Ворожба, Славгород, Середина Буда та Старикове Сумської області. Також були завдані авіаційні удари.
  • На Слобожанському напрямку з мінометів, ствольної та реактивної артилерії обстріляно райони 30 населених пунктів. Серед них – Білий Колодязь, Висока Яруга, Ізюм, Нескучне, Рідкодуб, Червона Зоря. Застосовував ударні БпЛА.
  • На Краматорському напрямку окупанти здійснювали обстріли в районах населених пунктів Білогорівка, Греківка, Іванівка, Невське, Першотравневе, Серебрянка та Терни. При цьому там зафіксоване мінування мостових переходів, переправ та передмість населених пунктів.
  • На Бахмутському напрямку противник обстріли були в районі населених пунктів Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Зайцеве, Зеленопілля, Соледар, Яковлівка, Майорськ та Нью-Йорк.
  • На Авдіївському напрямку вороги атакували в районах населених пунктів Авдіївка, Водяне, Красногорівка, Мар'їнка, Первомайське, Новомихайлівка.
  • На Новопавлівському та Запорізькому напрямках наступів росіян зафіксовано не було. При цьому були обстріляні понад 30 населених пунктів
  • На Південнобузькому напрямку під вогнем окупантів знаходилися 35 міст та сіл вздовж всієї лінії зіткнення.

У Генштабі зазначають, що росіяни намагаються зберегти окуповані території та проводять спроби наступу на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

За минулу добу українські солдати відбили атаки противника в районах населених пунктів Бударки, Терни, Соледар, Нью-Йорк, Первомайське, Невельське та Побєда.

При цьому українська авіація завдала 9 ударів. Підтверджено ураження 7 місць зосередження озброєння та військової техніки, а також 3 зенітних ракетних комплексів противника.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: