fbpx
Сьогодні
10:42 09 Жов 2022

Євросоюзу стає все важче зберігати єдність щодо санкцій проти рф, – прем’єрка Естонії

Фото: Шон Галлап/Getty Images

Через "втому від війни" та "внутрішні проблеми" в Європейському Союзі все важче зберігати єдність щодо санкцій проти росії

Так вважає прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас і про це вона розповіла в інтерв'ю The Telegraph.

"Стає все важче і важче запроваджувати санкції (в Європейському Союзі – ред.). І залишилося не так багато елементів, на які ми можемо накласти санкції. У цьому проблема", наголосила очільниця естонського уряду.

Проте Каллас вважає необхідним продовжувати тиск на росію. Це потрібно для того, щоб рф не вирішила поширити загарбання на інші країни.

"Після України він (путін – ред.) поклав око на Молдову. Він націлився на Грузію, він націлився на країни Балтії. Він цього, власне, й не приховував.

Єдиний спосіб зупинити це – допомогти Україні виграти цю війну", вважає естонська прем'єрка.

Раніше Каллас заявила, що росія може використати ухилянтів, які зараз тікають від мобілізації, як "наступну зброю" у своїй гібридній війні проти Європи.

Нагадаємо, Рада Європейського Союзу в четвер затвердила рішення запровадити новий пакет економічних та індивідуальних санкцій проти росії у відповідь на незаконну анексію рф українських територій.

Також Європейський Союз затвердив рішення про запровадження санкцій проти ще 30 фізичних і семи юридичних осіб у зв'язку з російською агресією проти України.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: