fbpx
Сьогодні
21:02 08 Жов 2022

Знеструмлення ЗАЕС: глава МАГАТЕ анонсував термінові кроки для захисту станції

English version here

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі заявив, що Запорізька АЕС потребує негайного захисту після того, як внаслідок обстрілів було припинено зовнішнє живлення станції.

Про це йдеться у пресрелізі МАГАТЕ.

«Відновлення обстрілів, що уражають єдине джерело зовнішнього живлення станції, є надзвичайно безвідповідальним. Запорізьку атомну електростанцію потрібно захистити. Я найближчим часом поїду в російську федерацію, а потім повернуся в Україну, щоб узгодити охоронну зону ядерної безпеки навколо АЕС. Це абсолютний і терміновий імператив», – заявив Гроссі.

У МАГАТЕ також повідомили, що, за інформацією старшого оперативного персоналу Запорізької АЕС, усі системи безпеки станції продовжують отримувати живлення та працюють у штатному режимі, живлячись за рахунок дизельних генераторів.

У пресрелізі зазначається, що, хоча шість реакторів перебувають у режимі «холодної зупинки», вони все ще потребують електроенергії для життєво важливих функцій ядерної безпеки. Кожному дизель-генератору станції має вистачити палива щонайменше на десять днів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: