fbpx
Сьогодні
УрбанРішення 21:05 08 Жов 2022

У метро Парижа скасовують паперові проїзні

З 13 жовтня метрополітен Парижа припинить продавати картонні квиткові книжки «карне» — набори з десяти квитків. Їх неможливо буде купити в автоматах на майже 180 станціях.

Про це транспортний оператор RATP повідомляє на своєму сайті.

Парижани користуються паперовими квитками в метро ще з 1900 року. Наразі ж у місті хочуть запровадити більш сучасні, практичні та економічні рішення. Для початку з обігу поступово вилучать паперові проїзні — «карне».

паперові проїзні

Фото: Le Parisien

Всередині них були квитки — картонні прямокутники з магнітною стрічкою на одному боці. Один «карне» коштував 16,90 євро. До кінця 2023 року проїзні припинять продавати не лише в автоматах, а ще й в касах.

Основна причина — це зручність, швидкість та безпечність безконтактного способу оплати. Також у мережі повідомили, що проблемою картонних проїзних було постійне розмагнічування: щороку майже 5 мільйонів квитків припиняли працювати через контакт із ключами або монетами. Також їх часто втрачали або губили.

Однак паперові квитки на одну поїздку поки що виводити з обігу не планують.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: