fbpx
Сьогодні
16:34 08 Жов 2022

Маріупольську культуру не знищити: у Національній філармонії України відбувся заключний концерт фестивалю "Mariupol Classic"

Фото: Маріупольська міська рада

У столичній Національній філармонії України відбувся заключний концерт П'ятого фестивалю класичної музики "Mariupol Classic"

Про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада та опублікувала відповідні світлини з концерту, пише Рубрика.

У дописі зазначили, що маріупольська культура продовжує жити!

"У Національній філармонії України відбувся заключний концерт фестивалю класичної музики "Mariupol Classic". П'ятий фестиваль пройшов поза межами рідного Маріуполя.

Гданськ, Львів, Івано-Франківськ, Вінниця. Концертними майданчиками стали філармонії, які підтримали культурну ініціативу", наголосили у повідомленні.

Фестиваль класичної музики

Фото: Маріупольська міська рада

У міськраді підкреслили, що заключний акорд фестивалю прозвучав у Києві.

Як повідомляють, головний диригент симфонічного оркестру Національної філармонії Микола Дядюра та диригент маріупольського оркестру "Ренесанс" Василь Крячок виконали твори українських та світових композиторів.

Відбулася прем'єра твору Золтана Алмаші "Реквієм. Посвята місту Маріуполю".

Фестиваль класичної музики

Фото: Маріупольська міська рада

Як підкреслив міський голова Маріуполя Вадим Бойченко, завдяки таким фестивалям, маріупольці зберігають культурний потенціал свого міста.

"Показуємо, що маріупольську культуру не знищити та не зруйнувати, поки є люди, які несуть та прославляють її. Доносимо голос Маріуполя до всього світу та наближаємо нашу перемогу.

Впевнений, наступний фестиваль вже пройде у вільному, українському Маріуполі!", резюмував очільник міста.

Довідка

"Mariupol Classic" — це єдиний фестиваль професійного класичного мистецтва у Донецькій області.

Основна мета заходу:

  • залучення до культурного простору міста видатних митців, класичних музикантів з усієї України,
  • виховання у регіоні покоління слухачів, які цінують та розуміються на класичному мистецтві.

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь сьогодні без нормального постачання електрики, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч були депортовані до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Нині у місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю через нестачу води загрожує екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: