fbpx
Сьогодні
20:48 08 Жов 2022

Малогабаритний електротранспорт у Барселоні тепер можна підзарядити “від метро” в спеціальних шафах

У них використовується електроенергія, яка створюється від функціонування метрополітену 

У Барселоні акумулятори від електротранспорту можна буде зарядити за допомогою енергії від гальмування потягів метро, повідомляє сайт міста.

Це пілотний проєкт, на одній з центральних станцій Ciutadella — Vila Olimpica. У приміщенні метрополітену встановили дев'ять модульних шаф, які працюють як пункти заряджання акумуляторів. Вони використовують електроенергію, вироблену системою метрополітену. На сайті йдеться про те, що її вдосталь для того, щоб можна було підзарядити акамулятори від "транспортних засобів особистої мобільності": електросамокати, електровелосипеди, моноколеса тощо. 

Тестування триватиме до 24 жовтня. Протягом цього часу містяни зможуть отримати знижку 50%, а студенти Університету Помпеу Фабра (будівля поруч зі станцією Ciutadella – Vila Olímpica) на цей період можуть використовувати зарядки безкоштовно. 

Ініціатива відбулась в рамках компанії TMBInnova, завдання якої полягає в тому, щоб різні команди працівників розробили рішення для інтеграції дозвілля, зв'язку, комфорту та взаємодії на станціях метро, ​​покращуючи користувальницький досвід для тисяч людей, які щоразу користуються послугою день.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: