fbpx
Сьогодні
16:56 07 Жов 2022

Україна першою у світі отримає на озброєння новітні зенітно-ракетні комплекси IRIS-T: що відомо

English version here

Україна першою у світі отримає на озброєння новітні зенітно-ракетні комплекси IRIS-T. Українські захисники неба вже навчаються роботі з такими системами протиповітряної оборони.

Про це в ефірі на "5 каналі" повідомив речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат.

"Україна – перша країна, яка буде використовувати саме IRIS. NASAMS само собою, це вже давно на слуху, будемо очікувати. Дійсно, фахівці, які будуть їх використовувати, уже здобувають певний досвід, певне навчання проходять. З нетерпінням чекаємо, щоб посилити нашу систему ППО, бодай невеликої кількості цих комплексів, але будемо очікувати на більші поставки", – зазначив Ігнат.

IRIS-T SLM – розроблений Diehl Defence наземний ЗРК на шасі MAN SX 45 (8 x 8) з модифікованими керованими ракетами малої дальності IRIS-T з інфрачервоною головкою самонаведення, оснащений потужним двигуном. Дальність стрільби з вертикальної пускової установки – до 40 кілометрів, ураження – 20 кілометрів. Може вражати літаки, гелікоптери, крилаті ракети, реактивну артилерію, безпілотники, протирадіолокаційні ракети та бомби.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: