fbpx
Сьогодні
15:17 07 Жов 2022

Екорішення: У Вінниці працюватиме котельня на альтернативному паливі

На котельні провели усі необхідні технічні роботи, зробили запас палива, встановили та випробували генератор потужністю 260 кВт.

Про це повідомив Сергій Моргунов, міський голова Вінниці.

У чому проблема? 

В Україні повним ходом триває підготовка до воєнного осінньо-зимового періоду. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль стверджує: Україна, як і Європа, готується до найскладнішого опалювального сезону, який розпочнеться уже через півтора місяця – 15 жовтня. Проте ця зима може бути найскладнішою з часів незалежності, тому кожне підприємство критичної інфраструктури повинно мати план дій на випадок надзвичайних ситуацій.

Яке рішення? 

У Вінниці підготували резерв щепи і потужний електрогенератор для котельні, яка обігріватиме цілий мікрорайон на Тяжилові без газу. На цій котельні провели усі необхідні технічні роботи, зробили запас палива, встановили та випробували генератор потужністю 260 кВт. Окрім того планують модернізацію.

Як це працює? 

Завдяки співпраці з фінськими партнерами залучать грант на дообладнання котлів, що дозволить працювати не тільки на високоякісній трісці, а навіть відходах деревини. Йдеться не лише про економію, а й у перспективі про підвищення ефективності роботи котельні до 10%, зазначають на підприємстві.  

У Вінниці працюватиме котельня на альтернативному паливі

"Наша команда працює у форматі Оперативного штабу, щоб забезпечити стале проходження опалювального сезону. Але як громада переживе зиму, залежить не тільки від комунальних підприємств та органів місцевого самоврядування, а від нас усіх. Берегти тепло в своїх оселях та економити ресурси по силах кожному мешканцю", — написав Сергій Моргунов. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: