fbpx
Сьогодні
22:27 06 Жов 2022

Зеленський закликав НАТО превентивно відреагувати на ядерні погрози рф, у росії істерика

Фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський закликав НАТО превентивно відреагувати на ядерні погрози росії посиленням тиску, у росії сприйняли цю заяву як заклик до превентивного удару по рф.

Про це Зеленський заявив під час дискусії в австралійському Інституті Лоуї, де він брав участь онлайн, прессекретар президента рф Дмитро Пєсков, представниця МЗС рф Марія Захарова, речник Зеленського Сергій Никифоров у Facebook.

"Ми бачимо вже, що ці люди (росіяни – ред.) спроможні на такі страшні кроки. Що повинно робити НАТО? Унеможливлювати застосування Росією ядерної зброї. Але що важливо – я ще раз звертаюсь до міжнародної спільноти, як це було до 24 лютого. Превентивні удари, щоб вони знали, що з ними буде, якщо вони застосують. А не навпаки – чекати ядерних ударів Росією, щоб потім сказати: "Ах ти так? Ну ось тримай від нас. Переглянути застосування свого тиску – ось що повинно робити НАТО, переглянути порядок застосування", – сказав Зеленський.

Після цієї заяви представники рф почали говорити, що Зеленський хоче розв'язати ядерну війну.

Офіційний представник МЗС рф Марія Захарова заявила, що Захід розпалює ядерну війну і може знищити планету руками Зеленського, а прессекретар президента рф Дмитро Пєсков назвав слова Зеленського закликом "до початку світової війни з непередбачуваними жахливими наслідками".

Прессекретар президента України Сергій Никифоров пояснив, що Зеленський мав на увазі превентивні санкції, які мали бути застосовані перед повномасштабним вторгненням рф 24 лютого і запевнив, що Україна ніколи не закликатиме до використання ядерної зброї.

"Президент говорив про період до 24 лютого. Тоді треба було застосувати превентивні заходи, щоб не дозволити росії розв'язати війну. Нагадаю, що єдині заходи, про які тоді йшлося, були превентивні санкції. Шантажувати світ вибухами на ЗАЕС та всіляко натякати на використання ядерної зброї дозволяє собі лише держава-терорист росія. Від України таких закликів ви ніколи не почуєте", – сказав Никифоров.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: