fbpx
Сьогодні
13:54 06 Жов 2022

Україна відреагувала на вивезення в рф українських біженців, які перебували на російсько-естонському кордоні

Фото: Мінреінтеграції

Україна взаємодіє з Естонією, щоб з'ясувати ситуацію з українськими громадянами на російсько-естонському кордоні

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Twitter речника Міністерства закордонних справ України Олега Ніколенка.

"Посольство України в Естонії взаємодіє із естонськими компетентними органами задля з'ясування ситуації з українськими громадянами на російсько-естонському кордоні.

Питання виїзду українців з росії перебуває на особливому контролі МЗС та інших причетних державних органів України", зазначив Ніколенко.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс повідомив, що з російського боку південно-східного кордону з його країною влада рф зібрала українських біженців, що перебували там, і відвезла їх кудись на вантажівках.

"Раніше на кордоні чекали трохи більше тисячі людей, а сьогодні їх там уже немає – їх посадили на вантажівки і відвезли", – сказав Ляенеметс в ефірі місцевого радіо.

У Мінреінтеграції при цьому повідомили, що фсб не випускає в Латвію та Естонію українців з російськими паспортами.

"На російських кордонах з Латвією та Естонією спостерігається накопичення громадян України, які намагаються виїхати з території рф. Люди очікують від 2 до 6 днів.

 В спеціальних пунктах фільтрації ФСБ перевіряє громадян України на наявність в них паспорту рф", написали у повідомленні.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: