fbpx
Сьогодні
16:17 06 Жов 2022

В Одесі скульптури левів заховали від ворожих обстрілів у "піщані клітки": навіщо це рішення

English version here

Фото: Ukrinform

Комунальники обласного міста Одеса закривають від ворожих ракетних обстрілів у спеціальні "піщані клітки" скульптурну групу "Лев та левиця" роботи Огюста Каена

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У чому проблема?

Останннім часом росія під час повномасштабної війни почала все частіше використовувати дрони "Shahed-136" , які вона закупила в Ірану.

Ігнат розповів, що рф доставила дрони з Ірану, використовуючи транспортні літаки Іл-76. 

Речник Командування ПС припускає, що росіяни налагодили й інші шляхи транспортування іранських дронів.

Тому, наразі, назвати точну кількість безпілотників, яка є на озброєнні армії РФ важко. Та, зі слів Ігната, мова йде про сотні одиниць.

За минулий тижень росія масово атакує міста України саме цими дронами. Їх важко збивати, а вони наносять велику руйнацію інфраструктурі та забирають життя мирних людей.

Яке рішення?

У Одесі комунальні служби хочуть убезпечити від руйнувань історичні пам'ятки. Вирішили закрити "піщаними клітками" скульптурну групу "Лев та левиця" Каена, що знаходиться в Міському саду та складається з фігур лева, левиці та левенят.

"Установлюємо спеціальні захисні короби з піском довкола мідних скульптур лева та левиці з левенятами, щоб захистити їх від ушкоджень чи руйнації уламками ракети в разі можливого обстрілу з боку росії», – розповів один із працівників мерії.

Як це працює?

"Установлюємо спеціальні захисні короби з піском довкола мідних скульптур лева та левиці з левенятами, щоб захистити їх від ушкоджень чи руйнації уламками ракети в разі можливого обстрілу з боку росії", – розповів один із працівників мерії.

Одну з двох фігур, виготовлених з міді, уже сховали у піщану "клітку".

Одеса, скульптура Лев

Фото: Ukrinform

Так само закрили пам'ятник Дюку та низку інших скульптур в історичному центрі Одеси. Робітники зводять захисні конструкції завдяки підтримці департаменту культури ОДА та відповідного департаменту міськради.

Дюк, Одеса, захист

 

Окрім того, розпочала реалізацію проєкту ГО "Museum for Change" за підтримки Відділу з питань культури в надзвичайних ситуаціях Сектору культури Секретаріату ЮНЕСКО.

Проєкт спрямований на екстрену допомогу культурним інституціям Одеси в справі збереження культурної спадщини в умовах війни.

Як повідомляли, ЮНЕСКО і волонтерський проєкт Museum for Change уклали контракт, спрямований на підтримку одеських музеїв, Держархіву та департаменту культури ОВА

Він передбачає виділення на виконання низки проєктів ґранту обсягом 98 тис. дол.

4 жовтня міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко підписав номінаційне досьє на включення історичного центру Одеси до основного списку Світової культурної спадщини ЮНЕСКО.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: