fbpx
Сьогодні
12:10 06 Жов 2022

NIX Design Review: українським дизайнерам пропонують отримати експертний фідбек онлайн

NIX Design Review — це волонтерська ініціатива, покликана підтримати як початківців в UI/UX-дизайні, так і досвідчених фахівців. Експерти IT-команди NIX підготують технічний фідбек кожному, хто прагне розвиватися в цій сфері і потребує фахових порад. Для участі необхідно заповнити заявку на сайті і  додати посилання на свій проєкт у Figma. Це можуть бути зразки веб-дизайну, логотипу чи брендбуку.

Ідея виникла ще на початку повномасштабної війни, розповідає ініціатор проєкту Ігор Артюхов, Lead Designer у NIX:

«Ми розуміємо, як складно сьогодні знайти собі ментора, тим паче в онлайні. До того ж відгуки про якість роботи можуть бути різними — залежно від того, хто їх лишає і в якій формі. Достеменно людина може й не розібратися, хто дійсно має рацію. Це і стало поштовхом для мене та моєї команди створити безкоштовну платформу для всіх дизайнерів-практиків. Ми радо розглянемо їхні доробки і дамо технічний фідбек щодо запропонованих робіт».

Щоб долучитися до ініціативи:

  • заповнюйте онлайн-форму на сайті;
  • додавайте посилання на свій дизайн-проєкт у Figma;
  • зачекайте на коментарі експертів у проєкті та спробуйте поліпшити роботу, спираючись на їхні поради.

«Якщо побачимо, що дизайн загалом хороший, то розпитаємо про функціональні нюанси. Скажімо, дізнаємося в автора чи авторки роботи, що станеться у разі натискання на певну кнопку, як зміниться зображення, чи буде тоді дизайн user friendly», — додає Ігор Артюхов.

Ініціатива вже об'єднала 10 Ніксових дизайнерів. Експертів може бути й більше, якщо кількість заявок зростатиме.

У залежності від кількості запитів на фідбек очікування відповіді може зайняти кілька днів.

Онлайн-фідбек буде корисним і досвідченим дизайнерам. Адже багатьом із них в умовах дистанційної роботи не вистачає живого спілкування з колегами та незалежного погляду на їхню роботу. Тому їм так само буде про що поговорити з Ніксами, запевняють у команді.

Більше про NIX Design Review читайте на сайті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: