fbpx
Сьогодні
17:26 06 Жов 2022

Експерти вважають, що індивідуальна відповідальність використання пластику не є дієвою

Фото: Bruker

Натомість рішення мають ухвалювати на рівні урядів.

У новій доповіді організацій Break Free From Plastic (BFFP) і Center for International Environmental Law (CIEL) стверджується, що на виробництво пластику в ЄС йде 40% енергії, що здобувається від нафти та газу.

За словами Лілі Фюр, заступниці директора Програми клімату та енергії CIEL, "побутові" рішення на рівні домогосподарств по скороченню використання пластику, можуть не подіяти. Експертка стверджує, що небезпека загострюється на тлі війни росії проти України, коли рішення про відмову від використання російського газу і нафти мають прийматись швидко. Вона зауважує, що виробники, а не споживачі мають нести відповідальність:

"Вторгнення росії в Україну оголює небезпеку нашої глобальної залежності від викопного палива. Очікування індивідуальних дій споживачів є неадекватною та непропорційною відповіддю на масштаби та інтенсивність поточної кризи", — зазначає вона. 

​​Натомість у звіті детально описано конкретні політичні рекомендації для ЄС щодо скорочення використання викопного палива для виробництва нафтохімії та пластику шляхом амбітної політики запобігання та повторного використання. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: