fbpx
Сьогодні
16:57 06 Жов 2022

Депутати Європарламенту закликали світ до збільшення поставок зброї Україні

English version here

Депутати Європарламенту ухвалили резолюцію із закликом до світу збільшити військову допомогу Україні на тлі російської агресії.

Про це повідомляє пресслужба Європарламенту.

Резолюція була прийнята 504 голосами, 26 – проти, ще 36 – утрималися.

Вітаючи мужність українського народу, який захищає свою країну та європейські цінності, депутати ЄП закликають країни-члени ЄС та інші країни, які підтримують Україну, значно збільшити свою військову допомогу, особливо у сферах, які вимагає український уряд. Резолюція закликає держави-члени, які «вагаються», надати свою справедливу частку необхідної військової допомоги, яка допоможе скоротити російсько-українську війну.

У тексті документа також ідеться, що результати фіктивних «референдумів», проведених під дулом зброї, щодо анексії Донецької, Херсонської, Луганської та Запорізької областей є «недійсними».

Депутати Європарламенту закликали країни-члени та міжнародних партнерів запровадити додаткові суворі санкції проти росії, підготувати швидку та рішучу відповідь, якщо росія завдасть ядерного удару по Україні.

"Будь-яка спроба росії представити атаки на окуповані території як напад на саму росію, а отже, як підставу для ядерного нападу, є незаконною та безпідставною та не стримає Європейський Союз від подальшої допомоги Україні в її самообороні", – йдеться у повідомленні.

Також в ЄП засуджують військову мобілізацію в росії та заходи, які примушують жителів тимчасово окупованих територій України служити в збройних чи допоміжних силах росії, що заборонено Женевською конвенцією.

Депутати Європарламенту закликають створити спеціальний міжнародний трибунал щодо злочинів агресії проти України, «де путін і всі ті російські цивільні та військові посадовці та їхні довірені особи, відповідальні за організацію, початок і ведення війни в Україні, будуть притягнуті до відповідальності».

Насамкінець депутати звернулися до держав-членів ЄС із закликом посилити захист європейської критичної інфраструктури.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: