fbpx
Сьогодні
09:02 06 Жов 2022

Через запуски КНДР балістичних ракет Сполучені Штати перемістили до берегів Кореї свої авіаносці

English version here

Фото defensenews.com

США після останніх випробувань Північною Кореєю балістичних ракет направили до берегів Корейського півострова авіаносну ударну групу

Про це повідомляє CNN.

У виданні зазначили, що у четвер Південна Корея провела засідання Ради нацбезпеки.

Це сталося через дії КНДР, яка запустила чергові дві балістичні ракети малої дальності. Такі випробовування стали вже шостими за останні 12 днів.

У комюніке адміністрації президента Сполучених Штатів наголосили, що на провокації буде рішуча відповідь.

Це демонструє переміщення у Японське море авіаносця США USS Ronald Reagan та його ударної групи.

Південнокорейський об'єднаний комітет начальників штабів ще у середу повідомив, що американська авіаносна ударна група переміститься у Японське море і цей крок має демонструвати рішучість Південної Кореї та США реагувати на будь-які провокації чи погрози Пхеньяна.

Минулого місяця ця ударна група була задіяна у спільних американсько-корейсько-японських навчаннях у міжнародних водах, на яких відпрацьовували протидію субмаринам.

Нагадаємо, що у вівторок 4 жовтня КНДР вперше з 2017 року запустила балістичну ракету над Японією, що призвело до повітряної тривоги в країні і тимчасового припинення руху поїздів у північній Японії. Ракета подолала близько 4500 кілометрів.

Після цього група винищувачів Південної Кореї та США здійснила спільний тренувальний виліт, під час якого корейський F-15K здійснив пуск двох бомб типу JDAM.

"Шляхом спільного польоту ударної групи і тренувань з прицільних повітряних ударів Південна Корея та США продемонстрували готовність рішуче реагувати на будь-які погрози КНДР та свою спроможність завдавати прицільних ударів", – зазначили в Об'єднаному комітеті начальників штабів. 

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: